Resurrecció

En l'últim post del nostre vell amic Marçal es llegia:
Alguns tenim un final, i, per molt que intentem oposar-nos-hi, acabem desapareixent. Això és el que li ha succeït al Pinyol. Internautes, el Pinyol ha mort.
Les causes de la mort es poden trobar en un aïllament social que l'ha dut a una situació similar a Baudelaire, i tots els poetes maleïts. Les drogues, l'alcohol -sempre he trobat curiós que aquests dos elements es separin-, la mala vida, l'han orientat, inequívocament, a la mort. Em sap greu que no li podreu dur flors, ja que l'hem incinerat. Si algú disposa d'una platja privada, podem negociar tirar-hi les cendres a bon preu. Moltes gràcies a tots!!! Funerària Oliveres i altres productes de la terra.
Nosaltres, molt de temps després de la seva mort, pretenem recuperar l'essència dels Pinyols, amb aquesta humilitat que tant caracteritzava l'autor de l'estimat espai mort.

diumenge, 28 d’octubre del 2007

Tabula rasa

En Ramon torna a suggerir un tema molt interessant. El seu comentari ("I quina culpa tenen els pares de tenir un fill gandul?") indueix la possibilitat que el gandulerisme d'un fill –i, alerta, parlem d'un fill gandul, no pas d'un nen amb poques capacitats– sigui un fenomen de naixement, és a dir, hereditari, propi dels gens, i, per tant, quelcom de què els pares no són responsables. Primer error. Un fill no neix gandul, sinó que s'hi torna, ja que la mandra, malgrat que pugui haver-hi una part petita que sí, no és majoritàriament un producte de la genètica, no ve determinada, sinó que és producte dels hàbits a què hem educat de ben petit l'infant. És a dir, que depèn molt de la formació que de ben petit ha tingut el xiquet a casa, i això és competència directa dels pares.

Segon. Fins i tot, en cas que no fos culpa dels pares –que ja hem vist que sí–, tot i així els pinyols estaríem d'acord que els papis rics paguessin els extres del fill gandul, és a dir, que en cas que hagués de repetir els ho cobressin. Per què? Perquè la qüestió ja no és si és o no culpa d'ells, sinó que la qüestió és que aquell gandul de merda ens està a tots costant més calés del compte, mentre els seus papis estan forrats. I la llei diu que mentre un individu és menor els seus responsables legals són els seus pares o tutors, és a dir que són aquests qui n'han d'assumir les despeses. Ergo, de la mateixa manera que quan un nen trenca una finestra de l'escola, l'escola la cobra als papis –independentment que després els pares castiguin el nen a pagar-los per mesos la finestra–, el recàrrec per ser repetidor sent fill de pares rics també hauria d'anar als pares.

Salut!

7 comentaris:

Anònim ha dit...

¿Ser fill gandul de pares rics us sembla digne d'atenció i condició reprobable? No sigueu ingenus. És dels fills espavilats, treballadors i eficients a qui cal vigilar molt de prop, tot brandant un impost contundent, perquè aquests sí que només rumien com fer-se més rics encara. Els ganduls, en canvi, són uns extraordinaris redistribuïdors socials passius -uns veritables revolucionaris pacients-, que erosionen les diferències de classe a favor dels més desfavorits, gràcies a la seva deixadesa sistemàtica, al seu tràgic endropiment. Ull viu, doncs.

Jesús Hernández ha dit...

És la primera vegada que escric a aquest blog. Vist el nivell intentaré entrar-hi més sovint.

Respecte al post:
Educació unversal, gratuïta i de qualitat per a tothom. I tothom és també el fill gandul d'un ric.

Salut!

Anònim ha dit...

Home, ja posats cobrem a tots. Oi que IRPF es cobra a tots? doncs igual, fem un percentatge variable, però em posa de mala llet veure que els impostos es malgasten...

Ramon Armengol ha dit...

Aixo ho enllestim de seguida. Primer; el comentari era ironic, que sembla que nom conegueu pinyolets, ja son molts anys tocant els collons (i recordanvos com es la vida real fora de la vostra bombolla)

I segon, totalment dacord amb el Jesus, que no se si volent o no ha reproduit un eslogan del PSUC dels 80. Si, tothom vol dir tothom. Al tauro tmb li serveixen dalgo les remores.

Anònim ha dit...

Marçal Girbau i Garcia, has vist una peli que es diu Mary Poppins?

Anònim ha dit...

"Tot per a tothom!" Amb aquest eslògan no és difícil dormir tranquil. Ara, abans d'empassar-me un cullerot curull de tot, prefereixo abstenir-me'n. De l'educació de qualitat conduïda per pedagogs competents, igualment. Com gat escaldat.

Anònim ha dit...

Per quina raó l'amo d'aquest bloc no respon a les preguntes que se li fan?

No ho entenc...