Resurrecció

En l'últim post del nostre vell amic Marçal es llegia:
Alguns tenim un final, i, per molt que intentem oposar-nos-hi, acabem desapareixent. Això és el que li ha succeït al Pinyol. Internautes, el Pinyol ha mort.
Les causes de la mort es poden trobar en un aïllament social que l'ha dut a una situació similar a Baudelaire, i tots els poetes maleïts. Les drogues, l'alcohol -sempre he trobat curiós que aquests dos elements es separin-, la mala vida, l'han orientat, inequívocament, a la mort. Em sap greu que no li podreu dur flors, ja que l'hem incinerat. Si algú disposa d'una platja privada, podem negociar tirar-hi les cendres a bon preu. Moltes gràcies a tots!!! Funerària Oliveres i altres productes de la terra.
Nosaltres, molt de temps després de la seva mort, pretenem recuperar l'essència dels Pinyols, amb aquesta humilitat que tant caracteritzava l'autor de l'estimat espai mort.

dilluns, 25 de juny del 2007

Retirada d'en Matas, una bona notícia?

Llegeix atent que el darrer president del Govern Balear i primera figura del Partit Popluar de Balears abandona la política després de no aconseguir renovar el seu càrrec. Certes amistats esquerranoses avui no paraven de saltar d'alegria per aquest fet. Però, és realment una bona notícia?

D'entrada, és cert que el govern de Matas ha estat acusat, des d'alguns sectors, d'estar involucrat en trames de corrupció i altres afers. Val a dir, però, que el senyor Matas en concret –com a individu– sempre ha actua força en aquests casos, és a dir, no ha intentat negar les evidències, i ha destituït a tot aquell que hi estava involucrat.

Per altra banda, val a dir que el Govern de Matas ha estat, tenint en compte que es tracta d'un govern del PP, força correcte en la qüestió de la política lingüística i la política cultural, especialment si el comparem amb el seu company valencià. Fins i tot, quant a política exterior, també ha estat força decent, car, mentre el seu company valencià ho rebutjava frontalment, en Matas va restar força d'acord amb el President Maragall en l'assumpte de la macroregió Mediterrània.

Així doncs, en Matas representava la línia més liberal del PP, i, per tant, la menys totalitària i conservadora. Ara sorgirà un nou líder del PP Balear que probablement serà de la línia més dura. Tenint en compte que el PP a les Balears ha obtingut el 47% dels vots –si no m'equivoco– consider que més val tenir això de President, que no pas un Camps sense Matas –que seria un autèntic erm. Ara bé, una darrera reflexió fa que m'adoni que possiblement amb un líder més dur el PP rebria menys suport, ja que tota aquella població de les Balears més liberal deixaria de donar-los-en.

Caldrà, doncs, veure què passa, però en tot cas no és ni una notícia per obrir una ampolla de cava, ni per posar-se a plorar. Mantinguem-nos a l'espera, esperant que surti la presa.

Pinyol 17