Resurrecció

En l'últim post del nostre vell amic Marçal es llegia:
Alguns tenim un final, i, per molt que intentem oposar-nos-hi, acabem desapareixent. Això és el que li ha succeït al Pinyol. Internautes, el Pinyol ha mort.
Les causes de la mort es poden trobar en un aïllament social que l'ha dut a una situació similar a Baudelaire, i tots els poetes maleïts. Les drogues, l'alcohol -sempre he trobat curiós que aquests dos elements es separin-, la mala vida, l'han orientat, inequívocament, a la mort. Em sap greu que no li podreu dur flors, ja que l'hem incinerat. Si algú disposa d'una platja privada, podem negociar tirar-hi les cendres a bon preu. Moltes gràcies a tots!!! Funerària Oliveres i altres productes de la terra.
Nosaltres, molt de temps després de la seva mort, pretenem recuperar l'essència dels Pinyols, amb aquesta humilitat que tant caracteritzava l'autor de l'estimat espai mort.

dimecres, 30 de maig del 2007

Dia de reflexió?

Normalment, es considera que el dia que hi ha entre l'últim dia oficial de campanya electoral i el dia de les eleccions és el "dia de reflexió", en què, teòricament, els ciutadans reflexionen a qui han de votar.

Tanmateix, crec que els "dies de reflexió" haurien de ser considerats els posteriors a la cita electoral. Per això, el Pinyol no s'actualitza des de fa dies. Ara, l'equip del Pinyol creiem haver reflexionat prou sobre tot plegat. Aquí va:

  1. CiU ha guanyat en percentatge, però ha perdut més de 350 regidors a Catalunya
  2. A l'esquerra li ha passat a l'inrevés.
  3. El ressorgiment de partits xenòfobs és, sincerament, culpa de l'esquerra.
  4. L'esquerra, l'autèntica esquerra verda transformadora europea, té dos grans reptes: si fins ara s'ha fet seu el discurs social i ambiental, ara toca fer-se seu també el discurs de seguretat i el discurs d'immigració. Qui ha dit que la seguretat no és política social? Les persones de classes baixes i mitjanes-baixes són les que pateixen els principals delictes. En un estat democràtic i social qui roba és un delinqüent, i se l'ha de perseguir; de la mateixa manera, qui es dedica a fer manifestacions sense comunicar-ho prèviament és un personatge hostil per a un sistema de dret, i, per tant, no se li ha de tenir pietat.
  5. L'esquerra, per culpa de quatre carallots que es feien dir comunistes, ara, de cop, té grans complexos per parlar de paraules com "ordre", "disciplina", "llei", "control", etc. Prou d'aquest color. L'esquerra mai ha estat antisistema, perquè els antisistema són, precisament, els feixistes que no accepten la voluntat del poble.
  6. Immigració --> de puta mare el discurs de coloraines i de diversitat, però això digues-li al paio que viu a un barri en què a les escoles hi ha el 60% d'immigració i el fracàs escolar arriba al 55%; això sí, tu te'n vas a dormir al barri del centre, o a la urbanització d'adossades. I això què vol dir? Que ens hem tornat racistes? Que fem el joc a la dreta? NO!, tot el contrari. Precisament, el que vol dir és que per fer política social hem d'acceptar la realitat, i la immigració no és un problema, però sí que té problemes, i a causa que té problemes (atès que no hi ha política social), també els trasllada al seu entorn.
  7. El Maig del 68 va ser una autèntica farsa, i, per tant, més val ni mirar-lo. Hem de recuperar l'esquerra rectilínia, que condemna moralment la ganduleria de certs individus. I és que, els artistes, em sap molt de greu, però HAN DE TREBALLAR.
  8. A aquell que no vulgui treballar, ni aigua –i parlem literalment. Tots tenim, a la vida, molts problemes, i, sincerament, hi ha gent que treballa com a desgraciat i no rep cap ajut, i, en canvi, hi ha cert personal vivint de rendes i de l'artisteo, que amb l'excusa de ser l'hòstia de transgressor i pensador hiperprogre, treballa menys que la cigala a l'estiu. I tant de bo sols parléssim de les subvencions de la Conselleria de Cultura...

En fi, a partir d'avui no penso tenir cap complex d'inferioritat cada cop que un Mosso foti garrotada a un manifestant que no convoqui, com és adequat en un estat democràtic, una manifestació; tot al contrari: muntar una manifestació il·legal en un estat democràtic és de dretes, car em podeu dir perquè el manifestant té més dret que jo per ocupar la Via Laietana?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tot el que dius no és d'esquerres, és de sentit comú, i fa mesos i anys que tota mena de polítics, de CiU, del PSC, d'IC-V o d'ERC ho diuen a tort i a dret. Està bé que pensis així, però no està bé que diguis el que et sembla que és bo, i després diguis: això és l'esquerra. Hi ha coses de l'esquerra clàssica que funcionen i coses que gens, anar fent nous discursos implica també entendre que hem d'abandonar la dialèctica amic-enemic que planteges. Si no, en els pobles que funciona la política social de CiU, o en el que hi ha menys conflictes d'immigració, hauràs de dir que CiU és d'extrema esquerra...

Atentament,

Julià.

Per cert, la paranoia aquesta teva d'inventar-te alter egos que t'adoren és ridícula i es comenta molt per la facultat...